DIJELI HITNO JE POTREBNA POMOĆ! Ahmet Jusić i Kadi nemaju svoje djece a gladni su, bez hrane, drva, peći, u ovim zimskim danima, žive u jako trošnoj zemljenoj kućici…

2
285005

Da ima mnogo porodica koje lose zive dokaz je i ovaj…
Jusić Ahmet i Kada iz MZ Tupković općina Živinice trebaju Vašu pomoć!jusic-ahmet-i-kada

 HITNO JJE!   Zatekli smo ih promrzle u njihovoj trošno kućici je jako hladno kao da vani  žive i spavaju..
Naime, porodica Jusić živi u staroj kući, šeperuši. U uslovima koji nisu dostojni života, bez kupatila i vode. Nažalost, nemaju svoje djece. Radi se o 80- godišnjem Ahmetu Jusiću i njegovoj teško bolesnoj supruzi Kadi koja ima problema i sa vidom.kusa-losa2
U ovim hladnim danima najpotrebniji su im; ogrev, peć, namjernice, a kasnije u proljeće pokrenuti i akciju izgradnje kakve kućice za ovo dvoje staraca kako bi makar ove teške staračke dane proživjeli u uslovima dostojnim 21 vijeku….

Svi humani ljudi porodicu Jusić  Ahmet i Kadu mogu lično posjetiti u zaseoku Perhatovići, kuća je udaljena nekih 500 metara od džamije u Tupkoviću opština Živinice..

kuca-losa

POMOZIMO STARIM, IZNEMOGLIM, BOLESNIM BEZ PRIMANJA. POMOZIMO  BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA ONI TREBAJU NAŠU POMOĆ!

kuca-losa

kuca-losa1

 Jusić  Ahmet i Kadu mogu lično posjetiti ili poslati na adresu:
Jusić  Ahmet i Kada

Perhatovići,

Opština Živinice..

 

2 COMMENTS

  1. 500 metara od džamije? Obavlja li iko namaz u toj džamiji? Ako jeste, vjerujem da bi zbog prostorne blizine trebao znati za to dvoje staraca? Ako zna, zašto im ne pomogne? Hiljadu zašto, hiljadu zato.

LEAVE A REPLY