Oženio se najpoželjniji turski glumac Murat Jildirim (FOTO/VIDEO)

0
2923

Murat Jildirim, jedan od najpoznatijih turskih glumaca, kojeg publika u BiH zna preko nekoliko serija poput “Asi”, “Vrijeme osvete” ili “Ljubav i kazna”, nedavno je u Istanbulu rekao sudbonosno “da”.glum

Inače, ovo je njegovo drugo vjenčanje, a oženio je kolegicu, marokansku ljepoticu Iman al-Bani. Murat je najplaćeniji, najpopularniji i po mnogima najljepši glumac u Turskoj 2014. godine i razveo se od glumice Burčin Terzioglu poslije šest godina braka.

Tim korakom je mnoge iznenadio, a onda je ljubavi dao drugu šansu. Iman je glavni “krivac” za tu njegovu odluku, koja je na vjenčanju izgledala besprijekorno.

Svadba je ispratila sve običaje, a nije joj nedostajalo ni glamura. Vjenčanju je prisustvovala i poznata glumica Meryem Uzerli. Inače, zanimljivo je da je ruku Iman, u ime Murata, isprosio turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Podsjećamo, sve se dogodilo nakon što se lijepi par sreo na aerodromu u Ankari, koji se već bio vjerio, ali pošto nisu imali tradicionalnu prosidbu, Erdogan je odlučio da to ispravi. Pozvao je oca marokanske ljepotice i zvanično zatražio ruku njegove kćerke. Porodica je dala svoju saglasnost.

Pogledajte video kako je izgledalo vjenčanje, kao i kako je Erdogan zaprosio Iman.

LEAVE A REPLY