Nisu smjeli prodavati, a ugrabili pola miliona KM

0
169

ODL6

Zbog nedozvoljene trgovine prijedorska policija je u ovoj i protekle dvije godine, u sklopu akcije “Zoll”, podnijela osam izvještaja protiv isto toliko lica, a koja su prijavljena da su prodajom vozila i poljoprivrednih mašina ostvarila promet koji prelazi 462.000 maraka.

Konkretno, osmorku sumnjiče da je bez odobrenja nabavljala i prodavala, ili pak posredovala u prodaji polovnih vozila i poljoprivrednih mašina.

Otkrili su pripadnici PU Prijedor nedavno i jedan zanimljiv pokušaj registracije traktora.

Naime, dubički policajci evidentirali su pokušaj registracije traktora “John Deere”, vrijednog 92.500 evra, a za kojim je tragao Interpol. Potragu je raspisala Njemačka.

Iz PU Prijedor napominju da kontinuirano sprovode aktivnosti čiji je cilj otkrivanje nezakonitosti u vezi s uvozom i registracijom vozila.

Ističe se tu i akcija “Ugovor”, u sklopu koje je podneseno sedam izvještaja protiv 12 lica, i to za štetu tešku oko 26.000 KM.

Osim toga, u sklopu akcije “Uplatnica” Policijska uprava Prijedor je podnijela osam izvještaja protiv 11 lica.

Osumnjičeni su, naime, pri posredovanju u registraciji vozila od klijenata uzimali pare za uplate javnih prihoda. Ovjeravali su uplatnice kao da su uplate realizovane, a potom ih koristili tokom registracije, dok su pare zadržavali sebi. Budžet RS oštećen je za više od 41.000 KM.

LEAVE A REPLY