Nena Džemila je slijepa, gladna, nema peć, ogrijev, boravi u hladnoj trošnoj kući samo što se nije urušila. Jedino društvo su joj mačke.

1
286246

bruka

Da život nekada zaista može biti okrutan, grub i težak to dokazuje i priča nene Džemile Beširović iz kalesijskog naselja Hrvačići.
SAMA, SLIJEPA, Sedamdesetpetogodišnja nena godinama živi sama u trošnoj kući koja je hladna i opasna za život. To joj nije predstavljalo problem dok je imala snage da se brine o sebi, a sada je situacija i više nego alarmantna. Starica je više gladna nego sita, promrzla u društvu mačaka koje,  jedino razumiju njen težak život i pokušavaju da joj ispune, ublaže i olakšaju njenu tugu i bol..

S obzirom da nas sutra očekuju i temperature do -19° Celzijusa a da nena nema ogrijeva, ovom prilikom pozivamo sve naše građane da se uključe u akciju i da pomognu Džemili Beširović koja se nalazi u naselju Hrvačići (Kalesija).

 

 

1 COMMENT

  1. APEL! Molim sve prijatelje i prijatelje prijatelja neka ovu sliku podijele, ili ako neko zna ko je ova starica da joj se pomogne…

    Starica primjećena na otoci nosi torbu i dva kartona u rukama…

    Najportal.net odgovor:
    Molimo sve one koji je sretnu da prijave na broje telefona ili email: Najportal.net mi ćemo se pobrinuti za staricu i pronaći joj smještaj..

LEAVE A REPLY